Logo

Openschuur

Workshops

Klasbezoeken

Verjaardagsfeestjes

Machineverhuur

 

 

Klasbezoeken voor de Lennikse scholen

 

 

 

Voor de leerlingen van de Lennikse scholen kan er een rondleiding met uitleg en demo’s in de Techiekschuur voorzien worden. Dit kan vanaf de 3de kleuterklas en nadien bvb terug in het 3de en 6de leerjaar als de activiteit jaarlijks ingepland wordt.

Op een voor of namiddag proberen we kinderen warm te maken voor techniek en technische beroepen. Ook maakt elk kind iets dat hij of zij mee naar huis mag nemen.

 

Voorbeelden:

·         Kleuters uit de 3de kleuterklas, krijgen een eenvoudige uitleg over de 3D printer en de lasercutter. We printen iets om mee te nemen naar de klas en elke kleuter mag zijn zelf getekende puzzel zelf uitsnijden op de lasercutter.

 

·         Leerlingen van het 3de leerjaar krijgen een grondigere uitleg over de 3D printer, en we printen al iets ingewikkelder. Daarna zien we hoe een pennendoosje getekend wordt op de computer en dit snijden we voor elke leerling uit. Nadien lijmen ze hun eigen doosje dat ze mee mogen nemen.

 

·         Leerlingen van het 6de leerjaar leren en gebruiken zelf de 3D Scanner om nadien het gescande object mee naar huis te krijgen. Daarnaast krijgen ze diepgaande demo over CAD tekenen op de computer en snijden we iets klein uit (bvb gsm staander) dat iedereen mee naar huis krijgt. Hier krijgen de studenten specifiek uitleg over het beroep ingenieur.

 

Dit zijn slecht voorbeelden en kan in onderling overleg aangepast worden.

 

Voor leerlingen van het middelbaar kan dit ook, waarbij er ofwel breder of dieper kan ingegaan worden op de verschillende machines.

 

Techniekschuur toont het principe van een FabLab. Dit is een ‘fabrication laboratory’: een coöperatieve werkplaats voor uitvinders en ontwikkelaars met computers, 3D-printers, lasersnijders en frezen.

 

Om het werkbaar te houden richten we ons op een aantal van maximum 13 leerlingen per bezoek.

 

 

LogoMechalogic.jpg                                                  LogoLennik.jpg